DARMKLACHTEN

Ongeveer één op de vijf mensen heeft wel eens darmklachten. Deze klachten kunnen uw leven behoorlijk ontregelen. Maar vaak is hier van geen medische oorzaak bekend.

Overgevoelige zenuwen ontregelen spijsvertering. De nuttige bestanddelen uit ons eten worden via de maag en de twaalfvingerige darm opgenomen door de dunne darm. Het half vloeibare deel dat overblijft gaat naar de dikke darm. Deze haalt water en zouten uit de onverteerbare resten en produceert de ontlasting. In de dikke darm liggen de zenuwen die ervoor zorgen dat de spieren in de darm samentrekken om de voedselresten te transporteren.

Bij een prikkelbare darm zijn deze zenuwen overgevoelig voor eten, stress, emoties of een combinatie van deze factoren. Het (tijdelijk) bijhouden van uw voeding blijkt een handig hulpmiddel te zijn om te onderzoeken op welke gerechten men meer of minder heftig reageert.

Vaak is een aanpassing in uw voedingspatroon of levensstijl noodzakelijk om de klachten onder controle te krijgen. Uw Vitaliteitscoach geeft gerichte voedingsadviezen en praktische tips om uw gezondheid weer te optimaliseren.

Afspraak maken met
Jason Geluk 

Mobiel: +31624503105
Email: info@uwvitaliteitscoach.nl