MAAGKLACHTEN

Maagklachten zijn een veel voorkomend verschijnsel. Ongeveer één op de drie mensen heeft hier wel eens last van. Een op de vijf mensen heeft hier zelfs regelmatig last van. De oorzaken van deze klachten kunnen erg divers zijn, net als de klachten zelf. De een heeft last van een opgeblazen gevoel en winderigheid, een ander moet veelvuldig boeren. Ook zure oprispingen, brandend maagzuur en misselijkheid zijn typische maagklachten.

Onregelmatig eten, veel koud voedsel nuttigen, overmatig alcoholgebruik en roken zijn de belangrijkste oorzaken van maagklachten. Tot voor kort werden maagklachten vaak in één adem genoemd met spanningen. Inmiddels is bekend dat dit de klachten inderdaad doet verergeren: het vertraagt de de spierwerking waardoor het voedsel langer in de maag blijft. Het maagzuur werkt dan langer in op het slijmvlies of bij een overvolle maag zelfs terugvloeien in de slokdarm. De vertering is dan onvolledig en bacteriën krijgen meer kans om schade aan te richten. Het kan bovendien hevige pijnen veroorzaken.

De behandeling door Uw Vitaliteitscoach is er op gericht om de verstoorde balans te herstellen. Dit wordt gedaan door te richten op de ondersteuning van het verteringsproces en de verhoging van de weerstand. Ook wordt er aandacht geschonken aan uw leefwijze, eetgewoonten en andere zaken die invloed kunnen hebben op uw maagklachten. Het gaat uiteindelijk om het zo effectief mogelijk bestrijden van uw maagklachten.

Afspraak maken met
Jason Geluk 

Mobiel: +31624503105
Email: info@uwvitaliteitscoach.nl