NEK- EN SCHOUDERKLACHTEN

Beweeglijkheid is één van de belangrijkste eigenschappen van de nek. Klachten kunnen hier ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting, een langdurig onjuiste houding, een ongewone beweging, een ongeval of stress. Bij klachten in dit gebied gaan verschillende nekspieren harder werken waardoor de beweeglijkheid van de nek aanzienlijk afneemt.

De klachten zijn vaak heftig, hoewel de onderliggende problemen vaak niet heel groot zijn. Het zijn vooral de overbelaste spieren die de pijn in de nek veroorzaken. Langdurige nekklachten gaan vaak gepaard met andere klachten zoals duizeligheid, hoofdpijn, slapeloosheid, vergeetachtigheid of concentreren. Het is belangrijk om te weten dat schouderklachten op middellange en lange termijn nekklachten kunnen veroorzaken.

Anderzijds kan een probleem in de nek gewrichten pijn in de schouder en/of arm veroorzaken. Schouderklachten worden vaak gevoeld in de bovenarm. Pijnklachten in de elleboog kunnen zowel door een schouderprobleem als door een probleem in de nek veroorzaakt worden.

Bewegingsbeperking in de schoudergewrichten komt veel voor. Men kan de arm tot een zeker punt omhoog maar gaat men dan een paar millimeter verder, dan volgt een hevige pijn. Beweegt men de arm nog verder, dan zijn spierscheuren niet ondenkbeeldig. Mensen die maanden of soms zelfs jaren zo’n kwaal hebben, lopen het risico dat de bewegingsbeperking nog erger wordt. Er kunnen zelfs ontstekingen bij het gewricht kunnen ontstaan.

Uw Vitalteitscoach geeft uitleg over de werking van de nek, mogelijke oorzaken van de klachten en geeft advies over hoe deze voorkomen kunnen worden. In combinatie met de behandelingen leert u de controle over de nek te herstellen en houdings- en bewegingspatronen te verbeteren.

 

Afspraak maken met
Jason Geluk 

Mobiel: +31624503105
Email: info@uwvitaliteitscoach.nl