RUGKLACHTEN

Vaak krijgen mensen last van pijn in de onderrug door een verkeerde werk- of zithouding. Maar ook door te zwaar tillen of door plotseling een verkeerde beweging te maken. Een andere veel voorkomende oorzaak van lage rugklachten is een te hoge werkdruk in combinatie met een gebrek aan beweging.

Hiernaast kunnen lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom een rol spelen. Uw Vitaliteitscoach zal daarom zoveel mogelijk willen weten over de specifieke omstandigheden waarbinnen de klachten zijn ontstaan. Een uitgebreide analyse is niet alleen nodig om de klachten te verhelpen, maar ook om deze te voorkomen. De symptomen kunnen erg divers zijn.

U staat op uit een stoel en bukt zich om een papiertje op te rapen. Plotseling voelt u een hevige pijnscheut en u kunt nauwelijks meer overeind komen. Dit is een bekend voorbeeld van acute lage rugpijn. Maar de klachten kunnen ook minder acuut optreden. Een zeurende pijn die langzaam verergert bijvoorbeeld, of pijn die uitstraalt naar de benen. De gevolgen van lage rugpijn zijn voor iedereen verschillend: het kan leiden tot houdingsafwijkingen of tot moeite hebben met zitten of nauwelijks kunnen staan of lopen. Ook slaapproblemen komen veelvuldig voor. Meer bewegen kan een passend advies zijn; in andere gevallen is juist absolute rust vereist.

Uw Vitaliteitscoach kan op het gebied van de pijnbestrijding en spierontspanning veel voor u betekenen. Ook kunnen gewrichtsblokkades worden opgeheven waardoor al snel een vermindering van klachten optreedt, of verdwijnen deze zelfs geheel. Bij acute klachten zijn enkele behandelingen vaak al voldoende voor een merkbaar effect. Bij chronische klachten zijn hiervoor meestal meer behandelingen nodig.

Afspraak maken met
Jason Geluk 

Mobiel: +31624503105
Email: info@uwvitaliteitscoach.nl