SPORTMASSAGE

Sportmassages zijn vrijwel onmisbaar voor sporters waarbij de spieren zwaar worden belast. Sportmassages worden zowel preventief, voorbereidend en herstellend toegepast. Altijd als doel om de sporter fit en gezond te maken en te houden.

Preventieve sportmassage

Sportmassage is gericht op het onderhouden van de conditie van uw spieren en wordt met name toegepast om vermoeidheidsverschijnselen als gevolg van lichamelijk inspanning te verminderen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen als pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd, wat een sneller herstel mogelijk maakt.

Voorbereidende sportmassage

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up. De preventieve massage zorgt voor een goede doorbloeding en bereidt de spieren voor, op de komende prestatie.

Herstellende sportmassage

Een sportmassage geeft net als vrijwel ieder vorm van massage geestelijke en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat deze sportmassage geeft, kan het lichaam ook sneller herstellen.┬áNa een sportieve inspanning hopen zich vocht en afvalstoffen op in de spieren. Een goede massage zorgt voor een betere afvoer en minder “spierpijn”. Hierdoor kunnen de spieren sneller weer goed functioneren en is er minder kans op blessures. Een sportmassage is dus een uitstekende manier om de belasting van de spieren op te vangen en is in combinatie met goede en persoonlijke voedingsadviezen een zeer belangrijk aspect bij intensieve sportactiviteiten. Het verbetert de prestaties en zorgt voor een goed herstel.

Afspraak maken met
Jason Geluk 

Mobiel: +31624503105
Email: info@uwvitaliteitscoach.nl