STRESS

Het menselijk lichaam is in staat om zich voortdurend aan te passen aan veranderende omstandigheden, zowel lichamelijk als geestelijk. Bij onverwachte gebeurtenissen reageert het lichaam direct door het aanmaken van adrenaline. Dit kan helemaal geen kwaad, integendeel zelfs: het houdt ons scherp, ons concentratievermogen wordt maximaal en we kunnen beter presteren. Deze vorm van spanning of stress is dan ook gezond en hoort bij het leven. Echter, wanneer we te veel of te vaak achter elkaar met spanning te maken krijgen – en tussendoor niet kunnen ontspannen – wordt het een andere zaak. De kans bestaat dan om overspannen te raken of een burn-out te krijgen.

Verschillende oorzaken

Het is algemeen bekend dat een (te) hoge werkdruk die lang aanhoudt gevaarlijk is. Maar ook positieve gebeurtenissen, zoals een trouwerij of een geboorte, kunnen stress veroorzaken. Het lichaam kan dan in die perioden de stress die hierbij komt kijken niet verwerken. Wanneer u een periode van stress doormaakt is het de kunst om de juiste balans te vinden tussen wat ‘moet’ en wat ‘kan’. Ook belangrijk: blijf luisteren naar de waarschuwingssignalen die het lichaam u geeft. Wanneer dit niet lukt, raakt uw lichaam uit balans.

Gevolgen van stress

Te veel stress zorgt er voor dat we emotioneel reageren. We kunnen verdrietig en prikkelbaarder worden of een gevoel van machteloosheid hebben. Vaak gaat dit gepaard met moeilijk in slaap komen of onrustig slapen. Het lichaam raakt hierdoor overbelast en deze lichamelijke overbelasting kan leiden tot klachten als rugpijn, RSI, hoofdpijn maag- en darmklachten, hartkloppingen en vermoeidheid. Stress eist dus uiteindelijk zijn tol, zowel mentaal als fysiek.

Onder invloed van stress raakt de energiebalans in ons lichaam verstoord. De spanning in de spieren is hoger dan strikt noodzakelijk.
Een behandeling door Uw Vitaliteitscoach zal erop gericht zijn om de balans te herstellen.

Afspraak maken met
Jason Geluk 

Mobiel: +31624503105
Email: info@uwvitaliteitscoach.nl